Ricinusovo ulje i njegove blagodati na organizam

Ricinusovo ulje veoma je poznat sastav raznih kozmetičkih proizvoda, zbog raznih hranjivih tvari koje se u njemu nalaze. Izrazito je bogato ricinoleičnom kiselinom i vitaminom E, a ima odlična hidratantna svojstva. Koristi se za njegu kože, kose i drugih dijelova tijela, a može pomoći i kod pomlađivanja i uklanjanja strija. Kroz tekst saznajte sva pozitivna djelovanja ricinusovog ulja na naše tijelo, te gdje možete kupiti kvalitetno i jeftino ricinusovo ulje.

Ricinusovo ulje i pozitivna djelovanja na tijelo

Postoji niz pozitivnih djelovanja koje ricinusovo ulje ima na naše tijelo, a sva ona su potvrđena u raznim znanstvenim istraživanjima. Pomaže kod rasta dlaka i njege kose, trepavica i obrva. Sprečava stvaranje i smanjuje strije, omekšava kožu, a može pomoći i kod uklanjanja bolova iz zglobova, glave ili kod menstrualnih tegoba.

Ricinusovo ulje ubrzava rast trepavica i obrva

Ulje se konzumira lokalno, izvana, te se za njegovu konzumaciju u prehrani morate posavjetovati s liječnikom. Ovisno o mjestu i problemu koji želite liječiti, ovisi i način primjene. U nastavku donosimo detaljne instrukcije oko njegovog korištenja i nanošenja na određena područja. 

Primjena ricinusovog ulja na određena područja

Ovisno o problemu koji želite tretirati, ovisi i način primjene ricinusovog ulja. Nanosi se izvana, a koristi se za njegu kože, lica, kose i umanjenje bolova.

  • Ricinusovo ulje ubrzava rast trepavica i obrva, a nanosi se direktno na njih jednom dnevno.
  • Kako bi ubrzalo rast kose, ulje umasirajte na vlasište i ostavite minimalno jedan sat. Nakon toga operite kosu.
  • Još jedna mogućnost korištenja je za čišćenje kože lica. Ono će ukloniti višak masti iz kože, a jednostavno se namaže na lice. Nakon toga, lice prekrijte s mlakim mokrim ručnikom i zatim isperite ulje s vodom. Nakon čišćenja, poželjno je korištenje hidratantne kreme.
  • Sprečava nastanak i ublažuje strije. Kružnim pokretima ulje s rukom umasirajte na kritična područja trbuha, bokova, nogu i  stražnjice.
  • U slučaju tvrde kože na petama, ulje umasirajte s dlanovima i nakon toga noge močite u toploj vodi. 
  • Kako biste smanjili bolove u zglobovima, glavobolju ili menstrualne bolove, ulje stavite na krpu i omotajte ili prekrijte željene dijelove. 
  • Osim ovih namjena, ulje možete koristiti i za stvaranje nekih drugih prirodnih kozmetičkih proizvoda.

Jeftino i kvalitetno ricinusovo ulje

Kvalitetno i jeftino ricinusovo ulje dostupno je u web trgovini Malinca. Ulje je iz 100% ekološke proizvodnje, te ima EKO certifikat.

Ricinusovo ulje za duge trepavice

Jednostavno posjetite njihovu web stranicu, dodajte u košaricu ulje i izvršite narudžbu. Nakon što ste naručili, proizvod će u veoma kratko vrijeme stići na vašu kućnu adresu i možete krenuti s korištenjem.